Hiilikumppaniksi

hiilinieluOletko huolissasi ilmastonmuutoksesta ja luonnon tilasta?

Mietitkö, millaisen hiilijalanjäljen sinä itse jätät?

Pohditko, mikä on maapallomme tulevaisuus?

Hienoa, sillä sinun kaltaisissa ihmisissä on maapallomme, ilmastomme, luontomme ja eläinkuntamme ainoa toivo.

Ihmisissä, jotka ymmärtävät, että nyt on tekojen aika. Isojen ja pienten tekojen.

Biodynaamisen tavan mukaan maata viljelevä PienenKylän luomumaatila haluaa osaltaan auttaa maailmaa nujertamaan ilmakehän hiilidioksidihaasteen. Oikeanlaisella maanhoidolla suomalaisten luomutilojen viljelypellot voidaan kehittää merkittäviksi hiilinieluiksi – kuten metsät jo ovat.

PienessäKylässä on tutkittu sellaisia kumppanuuskasviyhdistelmiä, joita viljelemällä voidaan ilmasta sitoa maahan merkittävästi hiilidioksidia. Hiili ei jää maahan näkyvänä lätäkkönä, vaan vihanneskasvit käyttävät sitä edelleen omana kasvuaineenaan.

Tervetuloa mukaan hiilitalkoisiin!

PienenKylän luomumaatila kutsuu nyt sekä yrityksiä että yksityishenkilöitä osallistumaan hiilikumppaneikseen.

PienenKylän hiilikumppani tukee rahallisesti hiiltä sitovaa viljelyä tilalla, sekä maan kehittämistä hiilinieluksi. Samalla kumppani tietää tekevänsä jotain hyvin konkreettista ilmastonmuutoksen taltuttamisessa, vaikka ei itse hoidakaan peltoa. Tuki hiilensitomistyöllemme on erittäin tärkeää. Se mahdollistaa erilaiset kumppanuuskasvikokeilut, siementen hankinnan ja vihannesten kasvun seurannan.

***

PIENENKYLÄN HIILIKUMPPANUUS

Hiilikumppanina tuet hiilidioksidia ilmakehästä maahan sitovien vihannesten kasvattamista PienenKylän pelloilla Pohjois-Espoossa. Pitkäaikainen hiilensitominen luomuviljelysmaahan kehittää maasta lopulta tehokkaan hiilinielun, joka hillitsee ilmastonmuutosta.

PieniKylä tarjoaa seuraavia hiilikumppanuuspaketteja.

 

 

Yrityskumppanit

HIILISATKU – Yksi 100 euron osuus.

Tämä osuus sisältää yhden paketin PienenKylän luomupellolla ja luomumetsässä kasvaneista yrteistä valmistettua Hiilinielu-hauduketta/teetä, josta saa noin kymmenen kupillista ihanaa juomaa.

Lisäksi pidämme yrityksellenne Hiilisielu-esitelmän, jossa käydään läpi ilmastonmuutosta ja hiilinielujen tärkeyttä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Esitelmä pidetään joko yrityksessänne tai PienenKylän tilalla sovittuna ajankohtana. Sen kesto on noin yksi tunti. Tilavierailuna noin kaksi tuntia. Aiheen alustaa ja esittelee Aalto-yliopistossa diplomityötään aiheesta tekevä Laura Heimsch.

Yritys voi myös mainonnassaan kertoa olevansa mukana PienenKylän ilmastonmuutosta hillitsevässä maataloustyössä.

Hinta: 100 euroa 1 (yksi) osuus.

Yritys voi ostaa monta osuutta.

 

 

KOMBOSATANEN – Yksi 100 euron osuus + satokassit.

Tämä osuus sisältää yhden paketin PienenKylän luomupellolla ja luomumetsässä kasvaneista yrteistä valmistettua Hiilinielu-hauduketta/teetä, josta riittää noin kymmeneen kupilliseen ihanaa juomaa. Lisäksi voi tilata yrityksen jokaiselle työntekijöille yhden PienenKylän biodynaamisen luomutilan hiiltä sitovalla tavalla kasvatetuista vihanneksista koostuvan satokassin satokauden aikana.

Pidämme yrityksellenne myös Hiilisielu-esitelmän, jossa käydään läpi ilmastonmuutosta ja hiilinielujen tärkeyttä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Esitelmä pidetään joko yrityksessänne tai PienenKylän tilalla sovittuna ajankohtana. Sen kesto on noin yksi tunti. Tilavierailuna noin kaksi tuntia. Aiheen alustaa ja esittelee Aalto-yliopistossa diplomityötään aiheesta tekevä Laura Heimsch

Yritys voi myös mainonnassaan kertoa olevansa mukana PienenKylän ilmastonmuutosta hillitsevässä maataloustyössä.

Hinta: 100 euroa 1 (yksi) osuus + 25 euroa per 1 (yksi) satokassi.

Yritys voi ostaa monta osuutta ja monta satokassia.

Kombosatasia tarjolla rajattu määrä.

 

***

Yksityishenkilöt

Yksityishenkilöt voivat osallistua PienenKylän hiilikumppaneiksi itse hyväksi katsomallaan summalla. Kumppanin tulee ilmoittaa yhteystietonsa, sillä kaikki kumppanit saavat vastikkeeksi tuestaan yhden pussin Hiilinielu-hauduketta/teetä. Siitä riittää ihanaa juomaa noin viiteen kupilliseen. Toimitukset sovitaan henkilökohtaisesti.

Lisäksi kaikki kumppanit ovat myös tervetulleita ryhmätilavierailulle erikseen sovittuna ajankohtana. Tilakierroksella käydään läpi ilmastonmuutosta ja hiilinielujen tärkeyttä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja tutustutaan hiiltä sitovan pellon toimintaan. Aiheen alustaa ja esittelee Aalto-yliopistossa diplomityötään aiheesta tekevä Laura Heimsch.

***

Kuinka homma etenee?

Jos haluat liittyä hiilikumppaniksemme lähetä meille sähköpostia info@pienikylä.com tai soita meille numeroon 040 6717670.

Maksaminen

Kun olet ilmoittautunut hiilikumppaniksemme ja kertonut millä paketilla haluat osallistua, lähetämme sinulle laskun. Kun lasku on maksettu, olet virallisesti hiilikumppanimme ja sinulle toimitetaan Hiilinielu-hauduke. Tällöin tulee myös sopia muista valittuun pakettiin kuuluvien tuotteiden toimittamisesta.

 

***

PieniKylä on mukana myös Baltic Sea Action Groupin, Ilmatieteen laitoksen ja Sitran Carbon Action -hiilipilottihankkeessa, jossa tutkitaan tieteellisesti ja neuvotaan sataa suomalaismaatilaa hiiltä sitovassa viljelyssä. Lue lisää: www.carbonaction.org

***