Akupunktio ja silkkihoito

Kati Suvanto on valmistunut akupunktiohoitajaksi International School of Acupuncture -koulusta. Hän hoitaa neuloillaan ja silkeillään ihmisiä, koiria ja hevosia. Ja miksei muitakin eläimiä, koska kaikki uusi kiinnostaa aina.Akupunktiota ja silkkihoitoja

“Kiinnostukseni tähän alaan on ollut valtava jo vuosia. Hoidan samalla rakkaudella niin ihmisiä kuin eläimiäkin”, Kati hymyilee.

Klassinen akupunktio…

on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa otetaan huomioon kehon ja mielen väliset toiminnalliset yhteydet. Se on kiinalaisen lääketieteen vanhin akupunktiomuoto, sen juuret ovat syvällä vanhassa kiinalaisessa luonnontieteessä.

Akupunktio perustuu kehon akupisteiden stimuloimiseen ohuilla akupunktioneuloilla. Klassisella akupunktiolla hoidettaessa Akupunktiota ja silkkihoitojakäytetään usein ääreis-, eli distaalipisteitä, jotka pääsääntöisesti sijaitsevat raajoissa.

Klassisen akupunktion lisäksi Kati antaa myös Acu-Silk silkkiakupunktiohoitoja.

Silkkihoidot…

tämä vasta 40 vuotta vanha hoitomuoto perustuu saksalaisfysioterapeutti Christel Heidemannin näkemykseen väreistä ja selän lihasvasteista. Idean värien käytöstä hoitotyössä hän sai Rudolf Steinerin väriopista.

Hollantilainen akupunktiohoitaja Peter van Kervel kehitti tätä hoitotapaa edelleen. Näin luonnonmukaisesti värjätyt silkkipalat löysivät tiensä akupunktiopisteiden ja meridiaanien päälle.

Silkkiakupunktiohoito on erittäin tehokas, mutta hellä hoito. Se sopii erittäin hyvin lapsille ja vaikka neulakammoisille.

 

Hyvä tietää akupunktiosta ja silkkiakupunktiosta:

Hoitoon kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Vaikutusaika neuloilla on noin 21 minuuttia, mutta koko hoitokertaan on hyvä varata vähintään tunti. Silkeillä vaikutusaika on puolestaan useita tunteja tai päiviä. Silkkipala asetetaan akupisteen päälle hoitotepillä, jolloin se pysyy hyvin paikallaan vaaditun ajan.

Hoitoihin kuuluu aina yksilöity hoitosuunnitelma, jossa huomioidaan mahdolliset länsimaisen koululääketieteen tekemät Akupunktiota ja silkkihoitojadiagnoosit.

Klassisen akupunktion päätavoitteena on kehon oman tasapainon palauttaminen, jolloin kehon luontainen paranemismekanismi käynnistyy.

Akupunktio vaikuttaa ihmiseen monella tasolla. Hoidolla voidaan helpottaa ja mahdollisesti parantaa akuutteja ja psykosomaattisia sairauksia sekä psykologisia ongelmia. Akupunktiolla voidaan hoitaa erilaisia kiputiloja, kuten selkä-, niska- ja hartiakipuja, päänsärkyä ja migreeniä, sekä myös väsymystä, stressiä, ruoansulatusongelmia, univaikeuksia, allergia- ja astmaoireita, autoimmuuni- ja muita kroonisia tulehduksellisia sairauksia.

Kati kuuluu Klassisen Akupunktion Yhdistys ry.n terapeuttirekisteriin ja Suomen Kiinalaisen Lääketieteen Liitto SKILL ry:een.

 

Hinnat:

Akupunktio ja Acu-Silk hoidot

* Ensimmäinen käynti 50,00 euroa ja seuraavat 45,00 euroa

* Opiskelijat ja eläkeläiset 40,00 / 35,00 euroa.

* Eläimet 30,00 euroa + matkakulut. Ei matkakuluja, jos useampi hoidettava samalla käynnillä.

* Facial Acupuncture hoidot

Kysy hinta erikseen

* Shiatsu-hoito

50,00 euroa / tunti

Hoidot sovitusti Espoossa tai koti- ja tallikäynneillä Uudellamaalla, sekä sen välittömässä läheisyydessä.

Yhteystiedot:

sähköposti: kati@pienikyla.com

puhelin: 040 6717670

 

(Kuvat: Heidi Nordman ja Melina Heimsch)