Ilmastonmuutos/Carbon Action

Carbon Action -hiilipilotti

Carbon Action -hiilipilotti on ratkaisukeskeistä Itämeri-työtä tekevän Baltic Sea Action Groupin, Ilmatieteen laitoksen, SITRA:n sekä sadan suomalaisen maantilan hanke, jossa kehitetään ja tutkitaan keinoja nopeuttaa hiilen sitomista maaperään, todennnetaan hiilen sitominen tieteellisesti, sekä tuodaan ilmastoystävällisiä viljelykäytäntöjä maatiloille Suomessa.

PienenKylän biodynaamisen tavan mukaan viljelevä luomumaatila on ollut keväästä 2018, eli alusta asti, mukana tässä tutkimushankkeessa.

Hiilipilottimaatilat valitsevat itse omat hiilen varastoimiseen tähtäävät maanhoidolliset toimintapolkunsa, mutta saavat sparrausta ja neuvoja hanketta vetävältä BSAG:lta.

Mitä hyvinvoivempi maa, sitä paremmin se sitoo hiiltä, ja terve maa sitoo hiiltä hyvin. Hyvinvoiva maa on myös vastustuskykyisempi ilmastonmuutoksen oikkuja vastaan”, vesi- ja ympäristötekniikan maisteriopiskelija ja PienenKylän projektivastaava Laura Heimsch perustelee.

Lue lisää: Carbon Action www.carbonaction.org

Tule hiilikumppaniksi

hiilinieluPieniKylä kutsuu nyt yrityksiä ja yksityishenkilöitä hiilikumppaneikseen. PienenKylän hiilikumppani tukee tilan hiiltä sitovia viljelytoimenpiteita ja tilan peltomaan kehittämistä hiilinieluksi.

Lue lisää: tästä

Pölyttäjät pulassa

PieniKylä Oy valitsi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlateemakseen 2017 mehiläisen, sillä ympäristömyrkyt, riistotarhaus ja ahneus ovat ajaneet mehiläiset lähes sukupuuton partaalle maailmanlaajuisesti. Kannat ovat koko maapallolla romahtaneet, eikä Suomi ole turvassa. PieniKylä haluaa olla mukana levittämässä mehiläistietoutta ihan kaikille. Ihmisten on hyvä ymmärtää, että ilman pölyttäjiä monet hedelmät ja vihannekset katoavat maailmasta kokonaan. Mehiläinen on pölyttäjänä aivan avainasemassa, jotta saadaan satoa. Ja hei, ilman mehiläistä ei myöskään ole pisaraakaan oikeaa hunajaa.

Pölyttäjät pulassa -projektiMehiläinen on myös oleellinen osa supisuomalaista maalaismaisemaa. Voisitko itse kuvitella maatilan kesäkuumalla ilman mehiläisen ja muiden pölyttäjien pörinää?

PieniKylä sai ensimmäiset kaksi mehiläisyhdyskuntaansa kesällä 2016. Talveksi ne yhdistettiin yhdeksi yhdyskunnaksi. Mehiläiset ovat lumonneet meidät täysin ja tilan alueille tulee ensi kesänä lisää mehiläispesiä, jotta mehiläiskanta alueellamme vilkastuu entisestään. Luomuviljely hoitaa mehiläisen elinoloja hyvällä tavalla. Jos siis haluat auttaa mehiläistä, tue aina lähiluomutiloja.

Toteutimme Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlateemaamme Pölyttäjät pulassa erityisesti some-kanavissamme, mutta tilalla järjestettiin myös tapahtumia, joiden otsikkona oli mehiläinen ja pölyttäjät. Kampanjamme Pölyttäjät pulassa oli myös osa Suomen Valtioneuvoston Suomi 100 -hanketta. #suomi100 Jatkamme hankkeen parissa myös tulevina vuosina.

Vuoden 2017 Pölyttäjät pulassa -teeman lanseerausvideo/Launch video for the theme Pollinators in distress: here

Pienikylä/LittleVillage Facebook: Tästä/Here

PieniKylä/LittleVillage Instagram @pienikyla

Yleistä PienestäKylästä:

Maalle!/To the Countryside: Vapaaehtoiseksi/Volunteer work

Videot/Videos: Liikkuvia pätkiämme/Our motion pictures

Kuvia/Pictures: Kuvia PienestäKylästä/Pics from LittleVillage

Me pidämme näistä: We like these:

Katsuva /Acupuncture and AcuSilks

Ali-Takkulan talli / Hevostalli, Home of horses

Shek O Dog Department / Dog beds, Yoga bags

Luova.fi/valokuvien tulostus ja kehystys, galleria

Härkälän koulu, hurmaava monitoimitila, Vihti
pölyttäjät pulassa -projekti