CSA – satokumppanit ja tilakumppanit

 

PienenKylän luomupeltojen ihania vihanneksia on kaudella 2018 jälleen myynnissä kätevästi tilan omien CSA Sato- ja tilakumppanuusohjelmien (Community Supported Agriculture) mukaisesti. Tule kumppaniksemme!

 

Mikä on CSA-kumppanuus?

CSA-satokumppanuus on tapa olla osallisena lähialueen maanviljelyssä ja saada samalla herkullisia, tuoreita ja luonnonmukaisesti kasvatettuja vihanneksia satokaudella säännöllisesti omaan ruokapöytään. CSA:ssa maanviljelijä (PieniKylä Oy) ja asiakas sitoutuvat yhteistyöhön tekemällä viljelykauden läpi (10 viikkoa) kestävän sopimuksen viikottaisesta vihannesten ostamisesta ja toimittamisesta. Kumppani saa osuuden satoa ja viljelijä saa tukea satokauden riskien hallintaan.Kumppanuus Toimitamme CSA:n puitteissa vihanneksia niin yrityksille, yhteisöille kuin yksityishenkilöille.

Huomaa, ettäC SA-satokumppanuusvaihtoehtoja on kaksi erilaista!

 

Mihin sitoudun kumppanuusohjelmassa?

PienenKylän CSA-osuuksissa kumppani saa Sato-osuuden peltomme tuottamia vihanneksia satokauden aikana, kun hän maksaa niistä sovitun summan, joko kuukausittain tai ennen viljelykautta, ja sovitun summan viljelykauden aikana. CSA-kumppani noutaa siis PienenKylän Takkulan maatilalta, muuten osoitetusta noutopisteestä tai kotitoimituksena, kotiinsa joka viikko peltotuoreita ja kypsyydeltään juuri oikeaan aikaan kerättyjä vihanneksia.

(CSA-Sato-osuus on suhteellinen osuus tilan tuottamasta sadosta. Sen riskinä on katovuotena suhteellisen pieni tuoteosuus, kun taas hedelmällisenä vuotena osuus on varsin runsas.)

 

Supersuosittu vaihtoehto!

Osallistuva CSA-tilakumppani

Kaudella 2017 lanseerasimme uuden, koko vuoden kattavan Osallistuva CSA -tilakumppanuuden. Siinä tilakumppanuuteen sitoudutaan siis vähintään vuodeksi kerrallaan. Ohjelma perustuu pieneen kuukausimaksuun, jota vastaan saa normaalin 10 viikkoa kestävän CSA-osuuden lisäksi tilan jatkojalosteita ja kuivatuotteita loppusyksystä, sekä alennuskortin tilapuodin valikoimista siten, että tilan omat tuotteet -20% ja jälleenmyynnissä olevat tuotteet -5-15%.

Saat myös mahdollisuuden osallistua tilan vapaaehtoistoiminnan puitteissa järjestetyille retkille, vanhusten ja nuorten virkistäytymistapahtumiin ja tilalla pidettäville luennoille. Osallistuva tilakumppani on tervetullut tilan päivittäisiin askareisiin ja siten virkistäytymään maalle, sekä samalla tutustumaan biodynaamisen tavan mukaan viljelevään maatilaan. Tilalle tulosta on hyvä sopia etukäteen info@pienikyla.com.

 

Miksi kumppanuusohjelma kannattaa?

KumppanuusOlemalla mukana PienenKylän CSA Sato- ja tilakumppanina hankit ruuaksesi luonnonmukaisesti ja eettisesti kasvatettua lähisatoa. Tiedät mistä syömäsi vihannekset tulevat. Viljelymenetelmämme perustuvat biodynaamisen tavan määrittelemiin ohjeisiin. Tilallamme ei käytetä teollisia torjunta-aineita, eikä synteettisiä tai teollisia lannoitteita. PienenKylän sato- tai tilakumppanina tiedät, että omassa ruokapöydässäsi on aina tarjolla luonnonmukaisesti kasvatettuja, lisäaineettomia ja GMO-vapaita vihanneksia. Tiedät siis oikeasti mitä suuhusi laitat. CSA-kumppanina olet myös mukana rakentamassa kestävän kehityksen yritystä.

(Satokassi sisältää tuoreita, sen viikon aikana valmiiksi kypsyneitä vihanneksia CSA-osuuden mukaisesti. Huomioithan, ettei osuus välttämättä riitä kattamaan kenenkään koko viikon ravintomäärää, vaan sen on tarkoitus toimia osana muuten monipuolista ja terveellistä ruokavaliota.)

 

CSA-toimituskausi ja hinnat:

Toimituskausi alkaa säistä ja siten sadon kypsymisestä riippuen noin kesä-heinäkuun vaihteessa ja kestää noin syys-lokakuun vaihteeseen. Yhteensä CSA-satokumppanuus sisältää kaudella 2018 kymmenen (10) viikkoa toimituksia. CSA-satokassit noudetaan suoraan tilalta, tai kätevästi kahden euron viikkomaksua vastaan (10 vkoa toimitusmaksu yhteensä 20€) sovituista paikoista Lauttasaaresta, Hietalahdesta, Munkkiniemestä, Leppävaarasta, Nurmijärveltä ja Vihdistä. Toimitamme satokasseja myös suoraan kotiin viiden euron kertatoimitusmaksua vastaan (10 vkoa kotitoimitusmaksu yhteensä 50€).

Pienen perheen 1 CSA Sato-osuus                                       250€/10 viikkoa (+ toimitus noutopaikalle 20 € tai kotiinkuljetettuna 50€)
Keskikokoisen perheen 2 CSA Sato-osuutta                 480€/10 viikkoa (+ toimitus noutopaikalle 20 € tai kotiinkuljetettuna 50€)
Jokaisesta seuraavasta 250€:n CSA Sato-osuudesta tulee alennusta 20€/osuus. Tämä edellyttää samaa tilaajaa ja toimituspaikkaa, näin ollen veloitamme toimituskulut vain kerran. (Esim. 4 Sato-osuutta kotiin toimitettuna = 1 x 250€ + 3 x 230€ + 1 x 50€ = 990€)

 

Uutuus!

Osallistuva CSA-tilakumppani                                            25€/kk yhteensä 300€/12kk (+ toimitus noutopaikalle 2 €/vko tai kotiin kuljetettuna 5€/vko)

Jokaisesta seuraavasta Osallistuva CSA-tilakumppani osuudesta saat -30€/osuus. Edellyttää samaa tilaajaa ja toimituspaikkaa kauden ajaksi, näin ollen veloitamme toimituskulut vain kerran.

HUOM! Sitoutuminen Osallistuva CSA-tilakumppanuuteen tehdään aina vuodeksi (12kk) ja se jatkuu toistaisesti voimassa olevana, mikäli sitä ei irtisanota tai muuteta kirjallisesti yhtä (1) kuukautta ennen vuosittaista uusiutumista (koskee molempia osapuolia). Kumppanuutta ei voi irtisanoa kesken sopimusvuoden.

Pidätämme oikeuden hinnantarkistuksiin vuosittain. Pidätämme oikeuden kotitoimitusten ajoista ja rajoista.

 

Laskutus:

Laskutamme CSA Sato-osuudestasi puolet heti tilauksen saatuamme ja loput elokuun puoliväliin mennessä. Tilaukset ovat sitovia, emmekä palauta jo maksettuja osuuksia. Mikäli laskua ei ole maksettu eräpäivään mennessä, menetät oikeutesi CSA Sato-osuuteen ja se voidaan tarjota eteenpäin.

Osallistuva CSA-tilakumppanin laskun voit maksaa kerralla koko vuodeksi, tai maksaa kerran kuukaudessa koko vuoden ajan, alkaen tilaustasi seuraavan kuukauden alusta. Osallistuvan CSA-tilakumppanin koko vuoden laskut lähetetään kuitenkin kerralla.

Yritys- ja yhteisö-CSA Sato-osuudet sekä Osallistuva CSA-tilakumppani osuudet neuvotellaan tapauskohtaisesti.

 

Nyt on aika toimia!

PieniKylä ottaa tällä hetkellä uusia CSA Sato- ja tilakumppaneita. Suosittelemme olemaan asiassa ripeä, sillä kumppanuuksia ja sato-osuuksia on rajallisesti tarjolla.
Lähetä tilauksesi: info@pienikyla.com

Laita viestiin aiheeksi: CSA-kumppani.

Mainitse viestissä valintasi: Tilakumppani tai Sato-osuus sekä määrä, toimitustapa, oma nimesi kokonaisuudessaan, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Toimitamme laskut sähköpostilla, mikäli paperiversiota ei erikseen pyydetä.

 

Lue tutkijan mielipide siitä, miksi puhtaat, luonnonmukaiset, GMO-vapaat vihannekset ovat vatsallesi niin tärkeitä: Tutkitusti hyvää vatsallesi